V září vrcholí sklizeň podzimních a zimních odrůd jablek, tak jestli nevíte, co s nimi, máme pro vás tip. Upečte si zdravý a rychlý jablečný koláč z konopné mouky.
Co budete potřebovat?
- cca 1 kg jablek
- 3 vejce
- 75 g třtinového cukru (můžete vyměnit za datlový sirup)
- 80 g konopné mouky
- 80 g celozrnné mouky
- 120 ml mléka
- 1 prášek do pečiva (ideálně bezfosfátový)
- špetka soli
- nastrouhaná kůra z půlky jednoho bio citrónu
- 1 balení skořicového cukru
- misku vlašských ořechů
- loupaná konopná semínka
Postup:
- Oloupejte jablka a nakrájejte je na tenké plátky.
- V míse smíchejte vajíčka, cukr, špetku soli a citrónovou kůru.
- Přidejte mouky, prášek do pečiva, konopné semínko, mléko a promíchejte. Poté přidejte polovinu nakrájených jablek.
- Nalijte do vymazané a moukou vysypané formy.
- Na těsto naskládejte druhou polovinu jablek, posypte vlašskými ořechy a skořicovým cukrem.
- Dejte péct na 30 – 40 minut do trouby na cca 170 stupňů.
Poznámka: Konopná mouka s obsahem 75 % bílkovin a téměř nulovým podílem sacharidů. Je vyrobená ze 100% přírodních konopných semen bez přídavku jakýchkoli umělých aditiv. Je ideální pro pečení, pokud hledáme pokrmy bohaté na bílkoviny s minimem sacharidů. Díky velice jemné až neutrální chuti se hodí pro přípravu jakýchkoli jídel, sladkých i slaných. Pro její výraznou chuť doporučujeme kombinovat s jiným druhem mouky.